Майдан-2014 засвідчив, що нація боротиметься за свободу України до кінця

Студенти та викладачі кафедри управління соціокультурною діяльністю, шоу-бізнесу та івентменеджменту Навчально-наукового інституту мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника взяли участь у Мистецькій програмі вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні. Вона відбулась 20 лютого 2024 року у Музеї Небесної Сотні міста Івано-Франківська.

10 років тому під час Революції гідності в центрі Києва відбулися масові розстріли протестувальників. Надзвичайно важливо, особливо під час війни, не забувати те, з чого все починалось. Бо це фактично була перша битва російсько-української війни. Це була битва за наші цінності, за європейське майбутнє, за свободу.

На заході звучала поезія Майдану у виконанні студенток першого курсу кафедри управління соціокультурною діяльністю, шоу-бізнесу та івентменеджменту Романи Червінської та Оксани Федорович, а також пісні учасників вокальної студії «Rainbow music» та гурту «ЯМаріуполь» Народного дому «Княгинин» департаменту культури Івано-Франківської міської ради.

У заході взяли участь й учасники подій 2014 року. Зокрема, до всіх присутніх та студентської молоді звернувся сотник ІІІ сотні самооборони Майдану Олександр Ярощук. Також своїми думками поділилася Ірина Гурик —мама героя України, студента Прикарпатського національного університету Романа Гурика, який загинув 20 лютого на Майдані від кулі снайпера.

«Дата 20 лютого стала кривавою кульмінацією Революції Гідності та початком московської окупації частини суверенної території України. Події Майдану вчергове засвідчили готовність нації боротися за власні цінності, головною з яких є наша свобода, яку тисячами життів відстоюємо і досі… Найсильніша зброя – наша віра в перемогу!» – зауважила доцент кафедри управління соціокультурною діяльністю, шоу-бізнесу та івентменеджменту Олена Дутчак.

«Ті події в 2014 році мають величезне значення для нашого сучасного суспільства. Вони визначили наші цінності та сприяли формуванню національної ідентичності. Революція гідності нагадує нам про важливість активної громадянської позиції та боротьби за права та свободи. Це не тільки історія минулого, але й навчання для майбутнього», – зазначила Романа Червінська.